ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΛΟ ΖΕΣΤΑΣΙΑ

Ο καιρός γίνεται κρύος, η μέρα μικραίνει και εσύ χρειάζεσαι μια δόση ενέργειας στην καθημερινότητά σου. Εδώ θα βρεις χειμερινές προτάσεις με μέλι Αττική, που θα απογειώσουν την όρεξή σου και θα σε γεμίσουν ενέργεια!

 

  • Donuts στον φούρνο με κρέμα σοκολάτας

 

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη ζύμη:

400γρ. αλεύρι (για όλες της χρήσεις)

190ml γάλα

30γρ. καστανή ζάχαρη

50γρ. βούτυρο

2 αυγά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9γρ.)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

 

Για την επάλειψη (πριν το ψήσιμο) προαιρετικά:

1 κ.γ. βούτυρο

1 κ.γ. πετιμέζι

 

Για την κρέμα:

300ml γάλα

20γρ. κορν φλάουερ

1 αυγό

1 βανιλίνη

70γρ. μέλι Αττική

70γρ. μαύρη σοκολάτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:

Ετοιμάστε τη ζύμη ζεσταίνοντας το γάλα. Ρίξτε μέσα στο γάλα τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε τη ζύμη με μία μεμβράνη. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για μιάμιση ώρα. Αφού φουσκώσει η ζύμη, κόψτε τη σε κομμάτια.

Πλάστε σε μπαλάκια και κάνετε μια τρύπα στη μέση. Βράστε τα donuts σε νερό για 2 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Βγάλτε από το βράσιμο και αλείψτε με βούτυρο και ζάχαρη. Ψήστε σε 160 βαθμούς.

 

Για την κρέμα:

Βράστε το γάλα, το κορν φλάουερ , τη βανιλίνη και το αυγό μέχρι να πήξει.

Μόλις βράσουν, προσθέστε το μέλι Αττική και τη σοκολάτα.

Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

 

Για την επικάλυψη:

Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε το πάνω από τα donuts.

 

  • Pancakes με βρώμη, μήλο & μέλι Αττική

ΥΛΙΚΑ

1 μπανάνα

1 αυγό

100γρ. crunchy oats

100γρ. γιαούρτι

1/3κ.γ. baking powder

1/3κ.γ. μαγειρική σόδα

1/3κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 βανιλίνη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για το topping:

1 μήλο, κομμένο σε κυβάκια

2 κ.σ. σταφίδες

6 κ.σ. μέλι Αττική

1 κ.γ. κανέλα

Τρίμμα καρυδιού ή ξηρών καρπών για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέστε τα crunchy oats σε ένα blender, μέχρι να γίνουν σκόνη.

Ρίξτε μέσα το γιαούρτι, την μπανάνα, την κανέλα, το αυγό, το ελαιόλαδο, το baking powder, τη σóδα και τη βανίλια, ώστε να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Σε χαμηλή φωτιά σε ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε το μείγμα κουταλιά- κουταλιά και αφήστε το να ροδίσει από την κάθε πλευρά για 2 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μήλο μαζί με το μισό μέλι και την κανέλα.

Στη συνέχεια προσθέστε τις σταφίδες και το νερό, και αφήστε το να βράσει μέχρι να μαλακώσει το μήλο. Σερβίρετε τα pancakes με το μήλο και προσθέστε και το υπόλοιπο μέλι. Προαιρετικά προσθέτουμε και τρίμμα ξηρών καρπών.

 

  • Ντοματόσουπα

ΥΛΙΚΑ

2 κονσέρβες βραστές ντομάτες (410g η καθεμία)

1 1/2 κ.γ. καυτερή σάλτσα

1 1/2 κ.σ. μέλι Αττική

1 1/2 φλιτζάνι γάλα & κρέμα γάλακτος (μισό – μισό)

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1 1/2 κ.γ. καρυκεύματα

1 κ.γ. πάστα σκόρδου ή φρεσκοκομμένες σκελίδες σκόρδου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Τώρα με ένα blender πολτοποιήστε το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια βάλτε το πάλι στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατεύοντας προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, για ακόμα δέκα λεπτά.

Έτοιμο να το σερβίρετε ζεστό, παρέα με τραγανά παξιμαδάκια.

 

  • Αρωματικό χαμομήλι με bourbon

½ φλιτζάνι μέλι Αττική

1 ξυλάκι κανέλας

1 γλυκάνισο

14γρ. τσάι χαμομήλι

200ml bourbon

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό μικρό κατσαρολάκι, προσθέστε μισή κούπα νερό και το μέλι Αττική, το ξυλάκι κανέλας και τον γλυκάνισο. Αφήστε στη φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση. Στη συνέχεια σκεπάστε το και αφήστε το εκτός φωτιάς για 10 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρέστε την κανέλα και τον γλυκάνισο.

Συγχρόνως, βράστε το χαμομήλι με ένα λίτρο νερό.

Τώρα είναι η στιγμή να ολοκληρώσετε.

Προσθέστε σε ένα ποτήρι:

2 κ.σ. από το σιρόπι που φτιάξατε

1 κ.σ. λεμόνι

2 κ.σ. bourbon

½ φλιτζάνι χαμομήλι

Ανακατεύετε μέχρι να γίνουν όλα ένα και γαρνίρετε, όπως επιθυμείτε, με μια φέτα λεμόνι, ένα ξύλο κανέλας ή γλυκάνισο.